Programma vrijdag - 12 november 2021

Hieronder vind je het volledige programma voor de dag van jouw keuze. Om voor iedereen de workshops beschikbaar te houden kun je in totaal maximaal 2 workshops kiezen. De doorlopende workshops ‘Stap op één’ en ‘Gun jezelf een loopbaancoach’ vallen hier buiten. 


volhouden van gezond gedrag

14.00 - 15.00 uur

Willen is niet hetzelfde als kunnen. Om (gezond) gedrag te veranderen én vol te houden zijn vaardigheden nodig. Vaardigheden die je op school niet leert, maar die essentieel zijn voor een gezond en vitaal leven. Er is meer nodig dan een goed bedoelde aansporing van buitenaf. Motivatie is hierin van groot belang.

Tijdens deze online sessie ontdek je binnen welke vorm van motivatie jouw gedrag valt. Vind je het gedrag leuk, past het bij jouw waarden of bij een persoonlijk doel? Of ervaar jij schuldgevoel of schaamte, ervaar je geen vrije keus of ben je simpelweg niet gemotiveerd om iets te doen?
Wanneer je hier inzicht in hebt kun je concrete, praktische stappen zetten op het gebied van wilskracht, gewoontes doorbreken en de kunst van het volhouden.