Beschrijving

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet...

 

Wist je dat slechtziendheid/blindheid in de zorg veel vaker voorkomt dan je zou verwachten?

 

Hoe is het om een visuele beperking te hebben? Als begeleider maak je veel gebruik van je ogen; je bent visueel ingesteld. Dan is het vaak moeilijk je voor te stellen wat jouw slechtziende cliënt ziet of hoe het is om helemaal niets te zien.

 

Wat staat je te wachten? We geven een boeiende uitleg over diverse visuele problemen. Je krijgt een duidelijke uitleg over de werking van het oog. We doen een oefening die je bewustzijn van visuele problemen vergoot, waar je bij het begeleiden van cliënten je voordeel mee kunt doen. We laten je kennismaken met diverse omgangslijnen, houdingsaspecten en hulpmiddelen voor slechtziende en blinde mensen.

 

We geven een rondleiding over het terrein van De Blauwe Kamer, zodat je in de praktijk kunt zien bij welke aanpassingen cliënten gebaat zijn. 

Ter afsluiting houden we een blindenproeverij. Je proeft, ruikt en voelt verschillende producten, zonder gebruik te maken van je zicht. Luister, zie en ervaar; er gaat een wereld voor je open!

We delen kennis over visuele beperkingen en laten je ervaren wat het is om slechtziend of blind te zijn. Na deze ervaring heb je meer inzicht en handvatten om je cliënt met een visuele beperking te begeleiden.

 

Koninklijke Visio is een expertiseorganisatie voor slechtziende en blinde mensen. Heb jij als zorgmedewerker te maken met visuele problematiek bij cliënten? Wij bieden onze medewerkers een extra verdieping op de genoten zorgopleiding rondom deze specifieke problematiek. Ook bieden we deskundigheidsbevordering aan voor zorgprofessionals.

Datum en tijd

  • 19 november 2019 van 15:00 - 17:00 uur (verlopen)
  • 21 november 2019 van 19:00 - 21:00 uur (verlopen)

Deelnemers

  • minimaal 8
  • maximaal 20

Dit evenement is verlopen