Beschrijving

Mindfulness = met een open en milde aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder oordeel. Het is een training in het richten van je aandacht. Dat wat je aandacht geeft groeit! Gaat jouw aandacht naar fijne en positieve zaken of juist naar problemen en moeilijkheden? Ben je met je aandacht echt bij wat je doet, of gaan je gedachten alle kanten op en houden ze juist af van het hier en nu?
Ervaar je stress of moet je veel van jezelf? Dan is mindfulness misschien iets wat je meer balans kan brengen.

Mindfulness is niet iets waar je over moet praten, het is vooral doen en ervaren. In deze workshop maak je daar dan ook kennis mee, wat is mindfulness nou eigenlijk en wat heb je eraan? We gaan dus aan de slag in deze workshop en je gaat voelen en ervaren aan de hand van meditatievormen en praktische oefeningen. Niets “zweverigs” maar functioneel en toepasbaar in jouw leven en in je werk.

Voor iedereen die bij zichzelf merkt dat het soms best lastig is om of stil te staan bij jezelf en echt te voelen/ervaren wat er is. Mindfulness is een methode om hier op een andere manier mee om te gaan, waardoor je je meer bewust wordt van jezelf en de keuzes die jij in je leven maakt.

De effecten van Mindfulness:

  1. Positiever in het leven staan
  2. Minder stress ervaren
  3. Bewezen effectief bij terug keer na een burnout en voorkomen van terugval
  4. Meer jezelf worden, jezelf beter leren kennen
  5. Beter los kunnen laten

Tip: trek gemakkelijke kleding aan, neem een dekentje en/of kussen mee. Voor matjes wordt gezorgd.

Datum en tijd

  • 19 november 2019 van 10:00 - 12:00 uur (verlopen)
  • 21 november 2019 van 13:00 - 15:00 uur (verlopen)

Deelnemers

  • minimaal 4
  • maximaal 8

Dit evenement is verlopen